Home
 

Perimenopauza

download (3)Doamnelor, cu toate stim ce inseamna menopauza, insa nu stim ca trupurile noastre intra intr-o etapa numita perimenopauza cu 10 ani inainte de menopauza “adevarata”. Va invit sa cititi mai departe pentru a afla mai multe despre perimenopauza si a invata mai multe despre ea din videoclipul de mai jos.

 

 

 

10 Lucruri despre Perimenopauza despre care ar trebui sa stiti:

1. Perimenopauza poate incepe cu 10 ani inainte de “adevarata” menopauza si este momentul in care ovarele incep sa produca mai putin estrogen.

2. Durata medie de perimenopauza este de 4 ani, dar poate dura de la cateva luni pana la 10 ani.

3. Unele dintre simptomelede perimenopauza sunt foarte similare cu cele ale menopauzei, astfel incat este usor sa le amestecati.

4. Puteti ramane in continuare insarcinata in timpul perimenopauzei – daca nu doriti sa ramaneti insarcinata in aceasta perioada, este important sa utilizati metode contraceptive timp de cel putin 12 luni de la ultima perioada.

5. Cele mai frecvente simptome sunt cele de somnolenta, perioade neregulate ale ciclului menstrual, bufeuri, sani delicati si scaderea libidoului.

6. Perimenopauza poate provoca, de asemenea, simptome ginecologice, cum ar uscaciunea vaginala, incontinenta de stres si slabirea muschilor pelvini.

7. Este foarte important sa faceti exercitii pentru muschii pelvini inainte, in timpul si dupa perimenopauza, pentru a evita scurgerile jenante de urina.

8. Daca sunteti ingrijorata cu privire la orice fel de simptome ale perimenopauzei sau nu sunteti sigura daca ati intrat in aceasta etapa, medicul dumneavoastra va poate efectua teste pentru a verifica nivelul de hormoni.

9. Perimenopauza poate provoca modificari ale dispozitiei care va vor deranja, insa daca vorbiti cu cineva care sa va poate ajuta in acest sens, totul poate fi ok.

10. Pentru a afla mai multe despre perimenopauza, urmariti videoclipul de mai jos si invatati de la “uterul cantaret”!!!

http://www.youtube.com/watch?v=W4TMJ7xyeaE

 

 

 

March 5, 2014 This post was written by Categories: Dispozitive Kegel8 electriceDispozitive Kegel8 manualeGeneral Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top